De essentie van online software voor jouw risicomanagement-processen

Download brochure

Zonder adequaat risicomanagement loopt jouw organisatie het risico op verstoringen in de bedrijfsprocessen, wat de dagelijkse bedrijfsvoering in gevaar kan brengen. Om proactief risico's te beheersen en te verminderen, is het cruciaal om een helder overzicht te hebben en de juiste gegevens inzichtelijk te maken. Online software voor risicomanagement biedt hierbij ondersteuning. In dit artikel nemen we je mee door verschillende redenen waarom dit niet alleen jouw organisatie, maar ook jouw eigen werk aanzienlijk zal helpen om grip te krijgen op risico's.

Completere Risico-Inventarisatie

Herken je dit scenario? Notities over risico's op papier, enkele op je laptop en ergens in je mappen een verdwaalde lijst. Jouw collega's hebben verschillende versies van dezelfde documenten - welke is nu actueel? De benodigde informatie voor jouw risico-inventarisatie is verspreid en niemand heeft een consistent overzicht.

Eenvoudig vragenlijsten beantwoorden

Met een online risicomanagementsysteem, zoals de module AMS in het platform Qnect, kun je al jouw risico's op één plek inventariseren. Je vult de inventarisatie in op je telefoon tijdens een werkplekinspectie, zodat het direct in het systeem wordt vastgelegd. Bovendien kun je jouw gesprekspartners betrekken bij de risico-inventarisatie, waardoor zij direct jouw vragen kunnen beantwoorden. Alle informatie wordt op één plek verzameld en is altijd actueel.

Efficiënte opvolging van acties

Met Qnect AMS wijs je voor elke actie een verantwoordelijke aan die de maatregel zal implementeren. Deze persoon krijgt automatisch toegewezen taken en kan de voortgang eenvoudig bijhouden met statusupdates en documentatie. Jij behoudt het overzicht over de complete actielijst en monitort de opvolging van acties. Wanneer een taak de deadline nadert, ontvangt de verantwoordelijke tijdig herinneringen. Zo ben je verzekerd dat het treffen van maatregelen om risico's te verminderen tijdig en door de juiste persoon wordt uitgevoerd.

Snelle data-analyses voor risicobeheersing

Het feit dat alles op één plek te vinden is, is geweldig, maar wat kun je er vervolgens mee doen? Met je risicoanalyse onderzoek je waar, wanneer en hoe risico's zich kunnen voordoen. Wanneer je alle risico's hebt verzameld en gecategoriseerd, verschijnen in een online dashboard duidelijke grafieken met alle nodige informatie. Zo weet je precies welke bedrijfsprocessen het meeste risico lopen en waar de verbeterpunten liggen. Deze data kun je eenvoudig exporteren voor bijvoorbeeld managementrapportages.

Meer inzicht in het effect van maatregelen

Uiteindelijk is het doel van deze acties om de kans op risico's en de impact ervan zoveel mogelijk te verminderen. Nadat de maatregelen zijn geïmplementeerd, is het essentieel om deze regelmatig te evalueren en te vergelijken met de situatie vóór de implementatie. Omdat je al deze gegevens in één systeem realtime vastlegt, krijg je snel inzicht in het effect van de maatregelen en kun je direct bepalen wat er verder kan worden verbeterd. Zo maakt de software van Kader dit continu verbeterproces rondom risicomanagement aanzienlijk eenvoudiger. Wil je Qnect AMS in actie zien? Vraag dan een gratis online demo aan.

Met risicomanagement software van Kader krijg jij weer grip op:

Arbeidsrisico’s Ligt de focus in jouw organisatie op de fysieke veiligheid van medewerkers? Werk efficiënt aan het verminderen van arbeidsrisico's met de software van Kader Digital. Identificeer risico's en voer gezamenlijk werkplekinspecties, veiligheidsrondes en audits uit volgens de bijgeleverde standaarden. Borg maatregelen en beleid voor een veilige werkplek en voorkom gevaarlijke situaties en ongevallen. Meer weten? Boek een online demo met één van onze adviseurs!

Qnect

Online demo aanvragen

Weet je wat zo mooi is? AMS is onderdeel van het modulaire platform Qnect. Praktische software voor QHSE processen, naadloos passend in Nederlandse arbo wet- en regelgeving. Ben je benieuwd of Qnect iets voor jouw organisatie is? 

Demo aanvragen
Video

Krijg een indruk van hoe het AMS werkt voor jou

Download

De digitale RI&E: AMS

Gezond en veilig werken begint bij de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Maar hoe pak je dit goed aan? Wij helpen je de RI&E op een inzichtelijke manier te digitaliseren. De module AMS is de oplossing voor jouw bedrijf.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
Kader Group

Kader Group verbetert de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van organisaties, zodat een ieder goed kan zorgen voor mens, milieu en maatschappij.

Dat doen we met onze consultancy & interim diensten, digitale oplossingen en opleidingen op verschillende gebieden zoals: kwaliteit, veiligheid & gezondheid, information security en milieu & duurzaamheid. Onze purpose is het creëren van een veilige en duurzame leefomgeving om door te geven aan toekomstige generaties.

Onze kennisgebieden
Vanuit drie kennisgebieden helpen wij jou bij te dragen aan een betere leefomgeving. Dit doen wij door middel van advies en diensten en op het gebied van:

Onze ruim 350 praktijkgerichte professionals staan dagelijks klaar om deze diensten te leveren. Ook bieden wij specialistische kennis door onze opleidingen die naadloos aansluiten bij de organisatie, opdrachtgevers en medewerkers.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en relevante kennisartikelen.

Aanmelden
Nieuw

Onze nieuwste artikelen

22/05/2024

Staat jouw RI&E in een spreadsheet? Dat kun je beter niet doen!

Lees verder

Drie redenen om over te stappen op online audits in de zorg

Lees verder
25/03/2024

De waarde van een goede nulmeting voor risicomanagement in de zorg

Lees verder

Single Sign On

Single sign-on zorgt ervoor dat je eenmalig inlogt met je bedrijfsaccount, waarna automatisch toegang wordt verschaft tot de software.

Flexibel systeem

Door verschillende gebruiksmodules uit- en aan te kunnen zetten personaliseer je jouw software en daarmee de functionaliteiten van wat jij nodig hebt.

Data analyse

Aan de hand van het overzichtelijke dashboard houd je overzicht en controle op de opvolgstatus van taken. Trends worden inzichtelijk, zodat je pro-actief arbobeleid kan voeren.

Organisatiestructuur

Gebruikers kunnen in de structuur altijd naar beneden kijken, maar nooit omhoog. Zo heb je alleen toegang tot de informatie die voor jou relevant is