Digitalisering is de toekomst in QHSE

Kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu zijn belangrijk binnen jouw organisatie, maar je hebt te maken met complexiteit, spreadsheats en papieren lijsten, een brij aan wetgeving en gebrek aan overzicht. Digitalisering is de toekomst, maar hoe pak je het aan?

Download brochure

Risico-Inventarisaties en -Evaluaties (RI&E’s) uitvoeren, klachten, incidenten of audits managen, certificeringen en wet- en regelgeving bijhouden… Het zijn tijdrovende klussen waar vaak meerdere vestigingen, afdelingen en collega’s bij betrokken zijn. Die, trouwens, niet allemaal even digitaal vaardig zijn. Hoe zorg je dan dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt?

In de voortdurende trend die we zien in verbetering en versnelling in bedrijfsvoering, is digitalisering een onontkoombaar fenomeen geworden, vooral binnen de context van Quality, Health, Safety, en Environment (QHSE) processen. Je streeft naar efficiëntie, nauwkeurigheid en naleving van regelgeving, wat de druk op traditionele methoden vergroot om te innoveren en te digitaliseren. Kader Digital heeft een suite aan software-oplossingen ontwikkeld waarmee je die uitdaging op een innovatieve – en toch heel pragmatische – manier aanpakt. Dit doen we vanuit ons digitale platform: Qnect.

Risicomanagement

Risicomanagement vormt de kern van effectieve QHSE-processen. Het stelt je in staat om proactief potentiële risico's te identificeren, te evalueren en aan te pakken voordat ze tot negatieve consequenties leiden. Enkele redenen waarom risicomanagement cruciaal is:

Bescherming van mensen en middelen: Een gestructureerde aanpak van risicomanagement helpt bij het identificeren van potentiële gevaren op de werkplek, waardoor je in staat bent maatregelen te nemen om letsel en schade te voorkomen.

Bescherming van reputatie: Het vermijden van incidenten en het handhaven van hoge kwaliteitsnormen dragen bij aan een positieve bedrijfsreputatie. Jouw klanten, investeerders en belanghebbenden vertrouwen er op dat jij je inzet voor veiligheid en kwaliteit.

Naleving van wet- en regelgeving: Risicomanagement stelt je in staat om te voldoen aan nationale en internationale regelgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu, zoals vastgelegd in de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) en andere relevante voorschriften.

 

Lees hieronder verder

Klantcase

Bijenkorf en het AMS

Als het gaat om veilg en gezond werken zijn de uitdagingen voor de Bijenkorf driedelig: bouwprocesveiligheid, arbeidsomstandigheden en voedselveiligheid. Geen wonder dat Bijenkorf alles wat betrekking heeft op hun RI&E tot in de puntjes heeft geregeld. Met behulp van het AMS als hun RI&E-tool hebben ze Arbo- en preventiezaken volledig gedigitaliseerd en kunnen medewerkers met het grootste gemak incidenten melden mochten deze zich voordoen. Bekijk de video.

Nederlandse Arbo Wet- en Regelgeving

In Nederland legt de Arbowet de verantwoordelijkheden van werkgevers en werknemers vast met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkplek. De wet vereist dat werkgevers een beleid voeren dat gericht is op het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving, inclusief het identificeren en beheren van risico's.

Door middel van digitalisering, zoals aangeboden door Qnect, kunnen organisaties voldoen aan de vereisten van de Arbowet door systematische benaderingen van QHSE-management te implementeren. Dit omvat het gebruik van digitale tools voor het vastleggen van incidenten, het beheren van de RI&E en het waarborgen van naleving van regelgeving.

In essentie vormt digitalisering een cruciale stap in het verbeteren van QHSE-processen, waarbij platforms zoals Qnect organisaties in staat stellen om te gedijen in een steeds complexere en veeleisende zakelijke omgeving.

In de startblokken

Het platform Qnect staat in de startblokken om een toekomst te bieden waarin digitalisering de standaard is. Een platform waarin je kan samenwerken met verschillende afdelingen, diverse processen kan borgen en er altijd en overal een real-time dashboard ter beschikking is.

Inmiddels helpen we duizenden organisaties met het online uitvoeren en beheren van RI&E’s. En we breiden uit met alle modules die je nodig hebt om alles rondom kwaliteit en veiligheid, milieumanagement en gezondheid te borgen. Wil je naast een RI&E bijvoorbeeld ook een verdiepend onderzoek doen, bijvoorbeeld naar medewerkerstevredenheid? Dan hebben we daar óók een cloud-oplossing voor! Je hebt keuze uit een tiental modules die los te gebruiken zijn en binnenkort met Qnect aan elkaar te koppelen zijn:

 • AMS: RI&E's uitvoeren en beheren
 • Klachten: klachten van burgers, cliënten of klanten registreren en verwerken
 • Incident: incidenten rond werkplekveiligheid, zorg of privacy registreren en verwerken
 • Audit: uitvoeren en managen van audits
 • BHV: bedrijfshulpverlening organiseren 
 • Toolbox: voldoen aan de toolboxverplichting vanuit de VCA
 • Enquête: medewerkerstevredenheid en psychosociale arbeidsbelasting onderzoeken

 

Qnect

Online demo aanvragen

Wil jij QHSE processen optimaliseren én digitaliseren? Neem contact op met één van onze adviseurs. We gaan graag met je in gesprek over de uitdagingen bij jou in de organisatie.

Contact aanvragen
Over Kader Group

Kader Group verbetert de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van organisaties, zodat een ieder goed kan zorgen voor mens, milieu en maatschappij.

Dat doen we met onze consultancy & interim diensten, digitale oplossingen en opleidingen op verschillende gebieden zoals: kwaliteit, veiligheid & gezondheid, information security en milieu & duurzaamheid. Onze purpose is het creëren van een veilige en duurzame leefomgeving om door te geven aan toekomstige generaties.

Onze kennisgebieden
Vanuit drie kennisgebieden helpen wij jou bij te dragen aan een betere leefomgeving. Dit doen wij door middel van advies en diensten en op het gebied van:

Onze ruim 350 praktijkgerichte professionals staan dagelijks klaar om deze diensten te leveren. Ook bieden wij specialistische kennis door onze opleidingen die naadloos aansluiten bij de organisatie, opdrachtgevers en medewerkers.

Download

Brochure Qnect

Kader Digital is dé softwarespecialist die organisaties helpt kwaliteit, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid te verbeteren (op zijn Engels: Quality, Health, Safety & Environment oftewel QHSE). Wij staan voor praktische software waarmee je de betrokkenheid bij QHSE-activiteiten vergroot en een cultuur van veilig werken bevordert. In deze brochure lees je wat we voor jou kunnen betekenen.

 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 •  *
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en relevante kennisartikelen.

Aanmelden
Nieuw

Onze nieuwste artikelen

22/05/2024

Staat jouw RI&E in een spreadsheet? Dat kun je beter niet doen!

Lees verder

Drie redenen om over te stappen op online audits in de zorg

Lees verder
25/03/2024

De waarde van een goede nulmeting voor risicomanagement in de zorg

Lees verder

Single Sign On

Single sign-on zorgt ervoor dat je eenmalig inlogt met je bedrijfsaccount, waarna automatisch toegang wordt verschaft tot de software.

Flexibel systeem

Door verschillende gebruiksmodules uit- en aan te kunnen zetten personaliseer je jouw software en daarmee de functionaliteiten van wat jij nodig hebt.

Data analyse

Aan de hand van het overzichtelijke dashboard houd je overzicht en controle op de opvolgstatus van taken. Trends worden inzichtelijk, zodat je pro-actief arbobeleid kan voeren.

Organisatiestructuur

Gebruikers kunnen in de structuur altijd naar beneden kijken, maar nooit omhoog. Zo heb je alleen toegang tot de informatie die voor jou relevant is