RI&E

Wat is een Branche RI&E?

Een Branche Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een instrument dat wordt gebruikt om de risico's voor veiligheid en gezondheid binnen een specifieke bedrijfstak of branche in kaart te brengen. Het doel van een branche RI&E is om werkgevers in staat te stellen de arbeidsomstandigheden binnen hun organisatie te beoordelen en maatregelen te nemen om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen.

In het kader van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) zijn werkgevers in Nederland verplicht om een RI&E uit te voeren. Een branche RI&E is een specifieke vorm van deze inventarisatie die is aangepast aan de kenmerken en risico's van een bepaalde bedrijfstak. Het kan bijvoorbeeld rekening houden met specifieke gevaren of risico's die typisch zijn voor die branche.

Het proces van het uitvoeren van een branche RI&E omvat meestal het identificeren van de risico's binnen de branche, het beoordelen van de ernst van deze risico's, en het vaststellen van passende maatregelen om de risico's te verminderen of te elimineren. Het uiteindelijke doel is het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving voor werknemers binnen de betreffende bedrijfstak. 

Diverse branche organisaties maken gebruik van het AMS. Lees hier of jouw branche het AMS als digitale RI&E gebruikt. 

Digital Solutions

Meer weten over AMS?

Download de brochure. 

Download
Nieuw

Onze nieuwste artikelen

17/03/2023

Klantcase: Bijenkorf X AMS

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig